Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Opätovné testy vylúčili nákazu COVID-19 u členov posádky výletnej lode

Výletná loď Mein Schiff 6, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Loď Mein Schiff 6 s 922 pasažiermi na palube, plaviaca sa pod maltskou vlajkou a prevádzkovaná nemeckou cestovnou kanceláriou TUI, aktuálne kotví pri ostrove Milos v Egejskom mori.

Atény 29. septembra (TASR) - Výletná loď Mein Schiff 6 - kotviaca aktuálne v Grécku - bude môcť pokračovať v plavbe po tom, ako opätovné testovanie vylúčilo nákazu koronavírusom u 12 členov posádky. Informovala o tom v utorok agentúra DPA.

V utorok znova otestovali osoby, u ktorých sa chybou laboratória na Kréte mylne predpokladala nákaza koronavírusom. Výsledky nových testov boli negatívne.

Posádka bola v utorok opakovane testovaná: raz lodiarskou spoločnosťou Tui Cruises a dva razy gréckymi úradmi, pričom výsledky boli vždy negatívne, uviedla Tui Cruises.

Loď Mein Schiff 6 s 922 pasažiermi na palube, plaviaca sa pod maltskou vlajkou a prevádzkovaná nemeckou cestovnou kanceláriou TUI, aktuálne kotví pri ostrove Milos v Egejskom mori. Kapitán totiž plavbu prerušil po tom, čo sa objavili informácie o údajnej nákaze.

V pondelok svetové agentúry informovali, že na koronavírus bolo testovaných približne 150 z celkových 666 členov posádky, pričom pozitívne výsledky malo 12 z nich.

Výletná loď vyplávala v nedeľu večer z prístavného mesta Iraklio na Kréte a smerovala do mesta Pireus neďaleko Atén.