Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Odsúdili opatrovateľa detí, za zneužívanie pôjde na 14,5 roka za mreže

Na snímke obvinený v prípade zneužívania detí sedí v súdnej sieni s papierom pred sebou 28. februára 2023 v Kolíne nad Rýnom. Foto: TASR/AP

Odsúdený, ktorý pracoval v oblasti IT sektora, ponúkal svoje služby ako opatrovateľ detí prostredníctvom on-line platforiem.

Kolín nad Rýnom 28. februára (TASR) — Súd v nemeckom meste Kolín nad Rýnom v utorok odsúdil 45-ročného opatrovateľa na 14,5 roka väzenia za zneužívanie detí. Muž sa na súde k činom priznal. TASR správu prevzala z agentúry DPA.

Odsúdený, ktorý pracoval v oblasti IT sektora, ponúkal svoje služby ako opatrovateľ detí prostredníctvom on-line platforiem. Takýmto spôsobom sa dostal do kontaktu so svojimi obeťami, ktorých zneužívanie si následne i nahrával na video.

Muž na súde svoje činy a označil za "opovrhnutiahodné". Obžaloba ho obvinila z viac ako 120 prípadov zneužívania 13 maloletých, ktorých sa dopustil v rokoch 2005 – 2019. Najmladšou obeťou bolo len asi mesiac staré dievča.

Páchateľa zadržala polícia v decembri 2021 vo Wermelskirchene, kde žil so svojou manželkou. Policajný zásah sa uskutočnil vo chvíli, keď mal muž pracovný konferenčný videohovor.

Počas súdneho procesu jeden z policajtov vo výpovedi uviedol, že muža chceli zatknúť počas práce na verejne prístupnom počítači, aby sa získal prístup k videám dokumentujúcim jeho zločiny, ktoré mal na ňom uložené.

Agentúra DPA pripomenula, že tento prípad spustil v Nemecku vlnu ďalších vyšetrovaní podozrení zo zneužívania maloletých.