Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Opozičný kandidát na premiéra Márki-Zay odmietol výzvu Orbána

Maďarský opozičný kandidát na post premiéra do parlamentných volieb 2022 Péter Márki-Zay, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Podľa vyjadrenia Márkiho-Zaya Orbán klame, keď tvrdí, že opozícia je proti očkovaniu.

Budapešť 28. januára (TASR) - Kandidát opozičného zoskupenia šiestich maďarských strán na post premiéra Péter Márki-Zay odmietol výzvu predsedu vlády Viktora Orbána, aby boj proti koronavírusovej pandémii nebol používaný v predvolebnej kampani.

Ministerský predseda v pravidelnom rozhovore pre verejnoprávnu rozhlasovú stanicu Kossuth Rádió vyhlásil, že ľavica zašla priďaleko v útokoch na protipandemické kroky vlády a že tak koná proti záujmom národa. "Otázku ochrany proti koronavírusu by bolo potrebné čo najskôr vyradiť z oblasti volebného boja," povedal Orbán.

"Odkazujem, že 41.000 mŕtvych, množstvo skrachovaných podnikov či stratených zamestnaní a čoraz dlhšie čakacie lehoty na operácie sú jedným z najdôležitejších tém našej kampane," reagoval opozičný politik v statuse zverejnenom na Facebooku.

Podľa vyjadrenia Márkiho-Zaya Orbán klame, keď tvrdí, že opozícia je proti očkovaniu. "My sme proti tomu, aby starých ľudí očkovali nekvalitnou čínskou vakcínou, ktorú získala vláda korupciou," dodal opozičný politik s poznámkou, že je neprijateľné, že vládna garnitúra zneužíva na kradnutie ešte aj pandémiu.

spravodajca TASR Ladislav Vallach