Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Orbán oslávi narodeniny účasťou na finále futbalovej Európskej ligy

Na snímke maďarský premiér Viktor Orbán počas tlačovej konferencie po stretnutí premiérov V4 + Slovinsko v Ľubľane 9. júla 2021. Foto: TASR Jaroslav Novák

Ďakujem za váš záujem i blahoželanie. Avšak aj tento deň je iba pracovný dňom, povedal pre Blikk Predseda maďarskej vlády a predseda Fideszu Viktor Orbán.

Budapešť 31. mája (TASR) - Predseda maďarskej vlády a predseda Fideszu Viktor Orbán oslávi svoje stredajšie 60. narodeniny účasťou na finále Európskej ligy na štadióne Puskás Aréna v Budapešti, kde zabojujú Sevilla s AS Rím. S odvolaním sa na server blikk.hu o tom informuje spravodajca TASR v Budapešti.

"Ďakujem za váš záujem i blahoželanie. Avšak aj tento deň je iba pracovný dňom," povedal pre Blikk Orbán, ktorý súčasne zdôraznil, že tak ako každý rok v tento deň určite navštívi mamu.



Premiér bude na štadióne rokovať s predstaviteľmi Únie európskych futbalových zväzov (UEFA), potom sa však ponáhľa domov, pretože na druhý deň skoro ráno odchádza na oficiálnu cestu do zahraničia.

Server v súvislosti s otázkou odchodu Orbána do dôchodku citoval jeho slová z 23. mája na katarskom hospodárskom fóre, kde povedal: "Používam inú matematiku. Šestnásť rokov som bol v opozícii. Krása tejto profesie je v tom, že si môžete získať dôveru ľudí a robiť veci pre nich. Šestnásť rokov v opozícii, sedemnásť rokov vo vláde, takže bilancia je iba jedna, nie šestnásť. Ale v tomto povolaní nikdy nevieš, ako dlho vydržíš."

Orbán vo vlaňajších parlamentných voľbách vyhral piatykrát voľby a obsadil kreslo predsedu vlády, pričom štyrikrát za sebou vo voľbách zvíťazil s dvojtretinovou väčšinou.





(spravodajca TASR Ladislav Vallach)