Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Orbán po znovuzvolení: Vlasť, vieru a pôdu nevymeníme, ani nepredáme

Na archívnej snímke maďarský premiér Viktor Orbán 24. júna 2021. Foto: TASR/AP

K otázke koronavírusovej pandémie predseda Fideszu opakovane podčiarkol, že očkovanie proti ochoreniu COVID-19 zachraňuje životy.

Budapešť 14. novembra (TASR) - Maďari svoju vlasť, vieru a pôdu nevymenia, ani nepredajú, vyhlásil v nedeľu v Budapešti na XXIX. zjazde vládnej strany Fidesz jej znovuzvolený predseda a premiér Viktor Orbán.

Podľa spravodajského servera index.hu Orbán varoval pred návratom ľavicovoliberálnej vlády k moci, ktorá by podľa jeho slov umožnila zvyšovanie cien nákladov domácností a namiesto presadzovania maďarských záujmov by sa usilovala získať priazeň Bruselu.

K otázke koronavírusovej pandémie predseda Fideszu opakovane podčiarkol, že očkovanie proti ochoreniu COVID-19 zachraňuje životy. "Tí, čo nabádajú k odmietnutiu vakcíny, ohrozujú životy Maďarov," dodal.

Z hospodárskych plánov Fideszu pre nadchádzajúcich desať rokov Orbán vyzdvihol výmenu 8000 starých autobusov, odkúpenie budapeštianskeho Medzinárodného letiska Ferenca Liszta, dostavbu jadrovej elektrárne Paks 2 s tým, že do roku 2030 bude 90 percent výroby elektrickej energie uhlíkovo neutrálnych.

Znovuzvolenie Orbána podporilo 1061 delegátov zjazdu.