Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Orbán priletel do Kataru: V Dauhe pristáli tri maďarské lietadlá

Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán priletel do Kataru, kde bude sledovať záverečné zápasy majstrovstiev sveta vo futbale. Na snímke v pozadí zľava maďarský premiér Viktor Orbán a prezident Medzinárodnej futbalovej federácie FIFA Gianni Infantino sa rozprávajú na štadióne pred zápasom semifinále MS 2022 vo futbale Argentína - Chorvátsko v katarskom meste Lusail 13. decembra 2022. Foto: TASR/AP

Viktor Orbán priletel do Kataru, kde bude sledovať záverečné zápasy majstrovstiev sveta vo futbale.

Budapešť 13. decembra (TASR) - Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán priletel do Kataru, kde bude sledovať záverečné zápasy majstrovstiev sveta vo futbale. Server 24.hu si v tejto súvislosti všimol, že v Dauhe pristáli v utorok tri lietadlá z Maďarska, z nich jedno bolo lietadlo maďarských ozbrojených síl Falcon 7x, ktorým však Orbán nemohol letieť. Informuje o tom spravodajca TASR v Budapešti.

Premiér sa v utorok ráno v čase odletu falconu z vojenskej základne v Kecskeméte zúčastnil totiž na omši. Po vojenskom lietadle leteli do Kataru zhruba štvrť hodinu po sebe ešte dva súkromné stroje maďarskej banky OTP. Tie sa vrátili v pondelok z Uzbekistanu, kde OTB kupuje piatu najväčšiu banku, svoju prvú mimo Európy.

Server 24.hu oslovil Orbánovho hovorcu Bertalana Havasiho s otázkou, ktorým lietadlom premiér letel a prečo letel aj armádny stroj. Odpoveď zatiaľ neprišla.

Podľa informácií 24.hu Orbán vo štvrtok zrejme falconom odletí do Bruselu na zasadnutie Európskej rady.





(spravodajca TASR Ladislav Vallach)