Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Orbán: Šírenie nákazy koronavírusom v Maďarsku stagnuje

Maďarský premiér Viktor Orbán, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Aktuálne je nakazených 556 ľudí.

Budapešť 31. júla (TASR) - Opatrenia proti šíreniu nového druhu koronavírusu sú v súčasnosti v Maďarsku nastavené dobre, každá zmena by znamenala riziko. Vyhlásil to v piatok predseda maďarskej vlády Viktor Orbán, podľa ktorého je situácia dobrá a nákaza v krajine stagnuje.

Orbán v pravidelnom piatkovom rozhovore pre verejnoprávnu rozhlasovú stanicu Kossuth Rádió povedal, že vláda chce pomôcť aj tým, ktorí sa zaoberajú populárnou hudbou a vplyvom epidemiologických opatrení prichádzajú o svoje príjmy.

Vláda vo štvrtok oznámila, že ani po 15. auguste ešte nebude možné organizovať podujatia pre viac ako 500 ľudí.

Kabinet podľa Orbána vyčlenil finančné prostriedky vo výške viac ako päť miliárd forintov (14,5 milióna eur) na program takzvaných "garážových koncertov", ktorého detaily čoskoro zverejnia.

Z uvedeného rámca bude 800 miliónov forintov (2,3 milióna eur) určených na pomoc rómskym hudobníkom.


Počet nakazených koronavírusom za deň opäť stúpol nad 20


Budapešť 31. júla (TASR) - Laboratórne testy v Maďarsku potvrdili v uplynulých 24 hodinách 21 prípadov nákazy vírusom SARS-CoV-2, čím celkový počet infikovaných novým druhom koronavírusu stúpol na 4505.

Na ochorenie COVID-19, ktoré spôsobuje tento koronavírus, nikto nezomrel. Počet obetí od 18. júla zostáva na hodnote 596, vyplýva z aktuálnych údajov vládneho informačného servera koronavirus.gov.hu zverejnených v piatok.

Aktuálne je nakazených 556 ľudí. Hospitalizovaných s ochorením COVID-19 je 73 pacientov, z ktorých šiesti sú napojení na pľúcnej ventilácii.





(spravodajca TASR Ladislav Vallach)