Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Orbán uistil Šmyhaľa, že Maďarsko je partnerom Ukrajiny

Ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ, archívne foto. Foto: TASR/AP

Orbán ocenil, že ukrajinská vláda je otvorená diskusii o nedoriešených záležitostiach vo vzájomných ukrajinsko-maďarských vzťahoch.

Budapešť 24. augusta (TASR) – Suverenitu Ukrajiny, diskusiu o otvorených otázkach a dobrý susedský vzťah podčiarkol predseda maďarskej vlády Viktor Orbán v liste adresovanom v pondelok ukrajinskému premiérovi Denysovi Šmyhaľovi pri príležitosti štátneho sviatku nezávislosti Ukrajiny.

„Maďarsko od začiatku podporovalo suverenitu Ukrajiny pri zachovaní jej územnej celistvosti," citovala Orbánove slová agentúra MTI, podľa ktorej maďarský premiér zdôraznil, že Ukrajina môže s touto podporou rátať aj v budúcnosti.

Orbán ocenil, že ukrajinská vláda je otvorená diskusii o nedoriešených záležitostiach vo vzájomných ukrajinsko-maďarských vzťahoch. Súčasne vyjadril nádej, že prostredníctvom odborného dialógu sa podarí nájsť riešenia pri zohľadnení zachovania práv národnostných menšín.

„Maďarská vláda bude partnerom Ukrajiny v spolupráci založenej na vzájomnej úcte a dobrom susedskom vzťahu," uzavrel maďarský ministerský predseda.