Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Orbánovi k volebnému víťazstvu gratuloval aj Donald Trump

Maďarský premiér Viktor Orbán máva počas volebnej noci po parlamentných voľbách a referende o zákone na ochranu detí v Budapešti v nedeľu 3. apríla 2022. Foto: TASR/AP

Denník Népszava dodal, že ruský prezident Vladimir Putin a bieloruský prezident Alexandr Lukašenko maďarskému premiérovi zablahoželali ešte v pondelok.

Budapešť 5. apríla (TASR) - Maďarskému premiérovi a predsedovi Fideszu Viktorovi Orbánovi telefonicky blahoželal k víťazstvu v nedeľňajších parlamentných voľbách aj bývalý prezident Spojených štátov Donald Trump, informuje spravodajca TASR s odvolaním sa na utorňajšiu správu agentúry MTI.

O telefonáte informoval MTI Orbánov hovorca Bertalan Havasi. Fotografiu zachytávajúcu Orbána práve telefonujúceho s Trumpom s nadpisom "Hello, Mr. President!" zverejnil predseda maďarskej vlády na facebooku.

Internetové vydanie ľavicového denníka Népszava uviedlo, že v utorok gratulovali Orbánovi telefonicky aj egyptský prezident Abdal Fattáh Sísí, turecký prezident Recep Tayyip Erdogan, kirgizský prezident Sadyr Žaparov, ako aj bulharský prezident Rumen Radev, pričom vyjadrili zámer ďalej posilňovať doterajšie dvojstranné vzťahy s Maďarskom.

Népszava dodala, že ruský prezident Vladimir Putin a bieloruský prezident Alexandr Lukašenko maďarskému premiérovi zablahoželali ešte v pondelok.