Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Osaková finančne pomôže obetiam zemetrasenia na Haiti

Japonská tenistka Naomi Osaková oslavuje po jej výhre nad Rumunkou Patriciou Mariou Tigovou v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži 30. mája 2021, archívne foto. Foto: TASR/AP

Otec úspešnej tenistky Leonard Francois pochádza z regiónu Jacmel blízko epicentra zemetrasenia.

Cincinnati 15. augusta (TASR) - Japonská tenistka Naomi Osaková sa rozhodla pomôcť obetiam ničivého sobotného zemetrasenia na Haiti. Venuje im všetky peniaze, ktoré zarobí na nadchádzajúcom turnaji WTA v Cincinnati.

Otec 23-ročnej hráčky pochádza práve z tohto karibského štátu. "Naozaj ma bolí, keď vidím zničenie, ktoré postihlo Haiti. Všetky prize money z najbližšieho turnaja dám na humanitárne práce. Krv našich predkov je silná a znova povstaneme," napísala Osaková na sociálnej sieti Twitter.

Štvornásobná grandslamová šampiónka sa narodila v Japonsku, v krajine svojej matky. Jej otec Leonard Francois pochádza z regiónu Jacmel blízko epicentra zemetrasenia. Osaková uviedla, že keď vyrastala, učila sa o kultúre Japonska i Haiti. Jej starí rodičia nerozprávali po anglicky a komunikovali s ňou jedine haitskou kreolčinou, pripomenula agentúra AFP.