Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Osipov: Príspevok o Kazachstane a Gruzínsku napísali hackeri

Na archívnej snímke zo 6. júla 2022 podpredseda Ruskej bezpečnostnej rady a bývalý ruský prezident Dmitrij Medvedev reční počas tlačovej konferencie v Petrohrade. Foto: TASR/AP

Príspevok o spochybňovaní nezávislosti týchto dvoch bývalých sovietskych republík bol krátko po uverejnení zo siete stiahnutý.

Moskva 2. augusta (TASR) - Na účte ruského exprezidenta Dmitrija Medvedeva na sociálnej sieti VKontakte sa objavil príspevok o tom, že Kazachstan je len "umelý štát", ktorý páchal genocídu na Rusoch, a že Gruzínsko pred pričlenením k Rusku v 19. storočí neexistovalo. Medvedevov poradca Oleg Osipov však v utorok oznámil, že účet napadli hackeri, píše agentúra AFP.

Príspevok o spochybňovaní nezávislosti týchto dvoch bývalých sovietskych republík bol krátko po uverejnení zo siete stiahnutý.

"Administrátori siete VKontakte a príslušné orgány sa budú zaoberať tými, ktorí stránku napadli, napísali príspevok a následne ho zmazali," uviedol Osipov.

Medvedev, ktorý v súčasnosti pôsobí ako podpredseda Ruskej bezpečnostnej rady, bol v rokoch 2008–12 prezidentom Ruskej federácie. Od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu je Medvedev známy svojimi radikálnymi príspevkami na sociálnych sieťach, ktoré sú namierené proti Západu, píše AFP.