Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Osobitný výbor Európskeho parlamentu vypracuje poučenia z pandémie

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Prvé pracovné stretnutie výboru COVI je naplánované na 11. mája. Výbor má na predloženie svojich odporúčaní 12 mesiacov.

Brusel 19. apríla (TASR) - Belgická europoslankyňa Kathleen Van Bremptová bola v utorok zvolená za predsedníčku Osobitného výboru Európskeho parlamentu (EP) pre pandémiu COVID-19 (COVI). Informoval o tom spravodajca TASR.

Výbor COVI má preskúmať reakciu EÚ na súčasnú pandémiu a vypracovať odporúčania do budúcnosti, aby sa zaistila lepšia pripravenosť pre prípad ďalších podobných zdravotných kríz.

Osobitný výbor, oficiálne vytvorený 10. marca, má 33 členov zo všetkých politických frakcií EP a štyroch podpredsedov: Andreas Glück (Nemecko), Ewa Kopaczová (Poľsko), Michle Rivasiová (Francúzsko) a Karol Karski (Poľsko).

Snahou výboru je venovať sa európskej zdravotnej politike, rôznym aspektom očkovania či dopadom koronakrízy na spoločnosť a na základné práva a slobody občanov.

Prvé pracovné stretnutie výboru COVI je naplánované na 11. mája. Výbor má na predloženie svojich odporúčaní 12 mesiacov.

spravodajca TASR Jaromír Novak