Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Ostreľovanie Donecka jednotkami Kyjeva si vyžiadalo šesť obetí

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Doneck, hlavné mesto Doneckej oblasti na východe Ukrajiny, ovládajú ruskí vojaci, pripomína AFP

Moskva/Doneck 6. decembra (TASR) - Ruskom dosadený starosta východoukrajinského mesta Doneck Alexej Kulemzin v utorok uviedol, že pri ostreľovaní mesta ukrajinskými jednotkami zomrelo najmenej šesť miestnych civilistov. TASR informuje podľa správy agentúry AFP.

"Predbežné údaje ukazujú, že dnes bolo výsledkom ostreľovania v Donecku zabitých šesť civilistov a počet zranených sa zisťuje," napísal Kulemzin na sociálnych sieťach.

Doneck, hlavné mesto Doneckej oblasti na východe Ukrajiny, ovládajú ruskí vojaci, pripomína AFP. Rusko spustilo v pondelok novú vlnu raketových útokov na ukrajinskú energetickú infraštruktúru. Škody boli hlásené okrem Kyjevskej oblasti aj na juhu a juhovýchode krajiny.

Prúd vypadol vo všetkých vodných čerpacích staniciach a záložných vedeniach v Odeskej oblasti, čo prerušilo aj dodávky vody, oznámila vodárenská spoločnosť na Telegrame. V meste Kramatorsk v Doneckej oblasti, ktoré je pod kontrolou Kyjeva, zostalo bez tepla pre výpadky elektriny 370 bytových domov, uviedli tamojší predstavitelia.