Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Ozbrojenci obsadili stanovište taktickej skupiny protivzdušnej obrany

Ruský vojak hliadkuje pri protivzdušnej obrane na ukrajinskej vojenskej základni v čiernomorskom prístave v krymskom Sevastopoli 6. marca 2014. Foto: TASR/AP

Veliteľa skupiny generálmajora Olega Strucinského údajne zamkli v budove, podľa iných zdrojov sa snaží s ozbrojencami vyjednávať.

Kyjev 7. marca (TASR) - Vojaci bez onačenia prenikli dnes na veliteľské stanovište taktickej skupiny ukrajinskej protivzdušnej obrany na Kryme, informovala agentúra UNIAN.

Stanovište taktickej skupiny "Krym" sa nachádza v Sevastopole. Veliteľa skupiny generálmajora Olega Strucinského údajne zamkli v budove, podľa iných zdrojov sa snaží s ozbrojencami vyjednávať.

Podľa nemenovaného príslušníka taktickej skupiny dorazil dnes poobede k stanovišťu ruský major s návrhom na spoločnú kontrolu nad jednotkou. Spolu sním prišlo k zátarasám nákladné auto s ozbrojenými mužmi.

Podľa internetového vydania denníka Ukrajinska pravda sa dnes večer pri Sevastopole vylodilo z plavidla ruskej Čiernomorskej flotily 15 nákladných áut typu Kamaz s príslušníkmi ruských ozbrojených síl. Z lode vyšlo na pevninu aj niekoľko štábnych vozidiel, ktoré smerovali do centra mesta.