Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Ozbrojenci uniesli na severe Nigérie desiatky ľudí

Ilustračná snímka.. Foto: TASR/AP

Severozápadná a stredná Nigéria sú dlhodobo terčom útokov zločineckých gangov, ktorých miestni obyvatelia nazývajú banditi.

Abuja 20. júna (TASR) - Ozbrojenci zo zločineckého gangu uniesli 36 ľudí po tom, ako v nedeľu zaútočili na niekoľko dedín a dva kostoly na severe Nigérie. Informovala o tom v pondelok agentúra AFP s odvolaním sa na predstaviteľa miestnej vlády.

Tamojší bezpečnostný komisár Samuel Aruwan povedal, že ozbrojenci uniesli tri desiatky ľudí. Útočníci podľa jeho slov vyplienili dediny a zaútočili na baptistický kostol a katolícky kostol v oblasti Kajuru v štáte Kaduna. Pri prepade podľa Aruwana zahynuli aj traja ľudia.

Aruwan dodal, že skupina ozbrojencov po prepustení dvoch rukojemníkov stále zadržiava 34 ľudí.

Podľa agentúry Reuters, odvolávajúcej sa na svoje zdroje, ozbrojenci pri nedeľných útokoch zabili osem a uniesli 38 ľudí.

Severozápadná a stredná Nigéria sú dlhodobo terčom útokov zločineckých gangov, ktorých miestni obyvatelia nazývajú banditi. Ozbrojenci prepadávajú dediny, kradnú dobytok a unášajú ľudí, za ktorých následne žiadajú výkupné. Pred dvoma týždňami zabili banditi pri útoku na juhozápade Nigérie 40 ľudí, pripomína AFP.