Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Ozbrojený muž zajal v banke 12 rukojemníkov

Na videosnímke príslušníci špeciálnej jednotky gruzínskej polície sa pripravujú na útok v budove banky, v ktorej ozbrojený muž drží 12 ľudí ako rukojemníkov v gruzínskom meste Kutaisi 20. septembra 2022. Foto: TASR/AP

Muž sa zabarikádoval v pobočke Bank of Georgia v Kutaisi, ktoré má približne 150.000 obyvateľov.

Tbilisi 20. septembra (TASR) - Ozbrojený muž zajal v utorok v banke v druhom najväčšom gruzínskom meste Kutaisi 12 rukojemníkov, pričom požaduje veľkú sumu peňazí. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na gruzínske ministerstvo vnútra.

Muž sa zabarikádoval v pobočke Bank of Georgia v Kutaisi, ktoré má približne 150.000 obyvateľov.

"Momentálne sa v budove nachádza 12 rukojemníkov," dodalo ministerstvo vo vyhlásení pre médiá.

Do banky bola vyslaná polícia, aby krízovú situáciu vyriešila. Začalo sa aj vyšetrovanie "teroristického činu, brania rukojemníkov a nezákonnej držby strelných zbraní," spresnil rezort vnútra.

Nezávislá televízna stanica Mtavari odvysielala video zhotovené mobilom, ktoré nakrútil jeden z rukojemníkov - podľa neho zachytáva dve výbušné zariadenia vo vstupných dverách.

Na videosnímke príslušníci špeciálnej jednotky gruzínskej polície sa pripravujú na útok v budove banky, v ktorej ozbrojený muž drží 12 ľudí ako rukojemníkov v gruzínskom meste Kutaisi 20. septembra 2022.
Foto: TASR/AP


"(Páchateľ) Tvrdí, že toto sú bomby, ktoré vybuchnú, ak sa dvere otvoria," povedal rukojemník.

Ďalšie video zachytáva údajného páchateľa - zamaskovaného muža vo vojenskej uniforme -, a vnútrajšok banky.

Počuť aj hovoriť rukojemníčku: "Jeho požiadavka je dva milióny dolárov do troch hodín. Má ručný granát a sú tam bomby, ktoré vybuchnú."

V októbri 2020 muž ozbrojený strelnou zbraňou zajal 43 ľudí v pobočke Bank of Georgia v meste Zugdidi ležiacom na západe Gruzínska. Všetkých rukojemníkov nakoniec prepustil, no ušiel s nešpecifikovanou sumou v hotovosti a doteraz sa ho nepodarilo zadržať.