Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Český premiér i J. Lipavský vyjadrili sústrasť Grékom po zrážke vlakov

Trosky vlakov ležia na železničných tratiach po zrážke v Tempe, asi 376 kilometrov severne od Atén, neďaleko mesta Larissa, Grécko, v stredu 1. marca 2023. Foto: TASR/AP

K nehode došlo v utorok krátko pred polnocou približne na polceste medzi Aténami a Solúnom. Po zrážke nákladného a osobného vlaku sa vykoľajilo niekoľko vozňov.

Praha 1. marca (TASR) — Český premiér Petr Fiala a minister zahraničných vecí Jan Lipavský vyjadrili v stredu sústrasť obyvateľom Grécka po tragickej zrážke vlakov pri meste Larisa, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

"Som hlboko zarmútený tragickou vlakovou nehodou v Grécku, pri ktorej zahynulo najmenej 36 ľudí a desiatky ďalších utrpeli zranenia. Myslím na grécky ľud," napísal Fiala na sociálnej sieti Twitter.

Hlboký zármutok zo železničnej nehody vyjadril aj šéf českej diplomacie Lipavský. "Myslím na tých, ktorí stratili svojich blízkych. Všetkým zraneným prajem skoré uzdravenie," uviedol na Twitteri.

K nehode došlo v utorok krátko pred polnocou približne na polceste medzi Aténami a Solúnom. Po zrážke nákladného a osobného vlaku sa vykoľajilo niekoľko vozňov. Osobný vlak s 350 pasažiermi išiel z Atén do Solúna, nákladný vlak išiel opačným smerom. Grécke úrady dosiaľ potvrdili 36 obetí a 85 zranených. Podľa miestnych médií ide o najhoršie železničné nešťastie v moderných dejinách Grécka.





(spravodajkyňa TASR Barbora Vizváryová)