Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Pád budovy v Pakistane si vyžiadal životy 11 ľudí a 22 zranených

Pakistanskí dobrovoľníci prehľadávajú trosky zrútenej budovy, kde pátrajú po preživších v Karáčí 5. marca 2020. Niekoľko ľudí zahynulo a mnoho ďalších utrpelo zranenia pri zrútení päťposchodovej budovy v preplnenej oblasti Karáčí. Foto: TASR/AP

Zrútený komplex s bytovými jednotkami mal pôvodne štyri podlažia, ale zhruba pred rokom bolo postavené ďalšie poschodie, a to v rozpore so stavebnými predpismi.

Karáčí 5. marca (TASR) - Najmenej 11 ľudí prišlo vo štvrtok o život a 22 osôb utrpelo zranenia pri páde päťposchodovej obytnej budovy v pakistanskom prístavnom meste Karáčí. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na miestnych predstaviteľov, podľa ktorých uviazlo pod jej troskami niekoľko ľudí.

Zrútený komplex s bytovými jednotkami mal pôvodne štyri podlažia, ale zhruba pred rokom bolo postavené ďalšie poschodie, a to v rozpore so stavebnými predpismi. Zrútili sa aj dva priľahlé domy.

"Medzi obeťami je sedem žien a tri deti," povedal pre AFP lekár z miestnej štátnej nemocnice.

Jeden zo zdravotníkov uviedol, že pod troskami uviazlo niekoľko ľudí, ktorých sa záchranári pokúšajú vyslobodiť.

Príčina pádu budovy sa vyšetruje, ale podľa miestneho stavebného inšpektora sa predpokladá, že príčinou nehody bol kanalizačný systém.

V Pakistane sú pády striech a budov bežné, najmä v dôsledku nedostatočných bezpečnostných noriem a nekvalitných stavebných materiálov.