Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Padajúce skaly usmrtili v rokline dve turistky

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Milan Kapusta

Zranenia utrpelo ďalších osem ľudí, z toho jedna osoba je zranená ťažko, informovali tlačové agentúry Reuters a DPA.

Viedeň 8. júla (TASR) - Životy dvoch ľudí si v stredu vyžiadal pád uvoľnených skál vo vyhľadávanej rokline Bärenschützklamm v rakúskej spolkovej krajine Štajersko.

Zranenia utrpelo ďalších osem ľudí, z toho jedna osoba je zranená ťažko, informovali tlačové agentúry Reuters a DPA.

Mŕtvymi sú 50-ročná Maďarka a 21-ročná Rakúšanka. Podľa predbežných zistení skupinu turistov zasiahli skaly padajúce zo strmého svahu.

Bärenschützklamm (Medvedia tiesňava) s vápencovými zrázmi sa nachádza približne 30 kilometrov severne od štajerskej metropoly Graz a so svojimi 1300 metrami je jednou z najdlhších roklín v Rakúsku. Dostupná je iba pešo.

Turisti pri jej zdolávaní využívajú viac než 160 drevených mostíkov a rebríkov, pričom prekonávajú 350 výškových metrov.

Záchranná akcia, ktorú sťažoval náročný terén, sa skončila v popoludňajších hodinách. Potápači pátrali aj vo vodách rieky Mixnitz, ktorá tečie na dne rokliny. Na akcii sa podieľali tri vrtuľníky.

Roklina zostane pre návštevníkov uzatvorená až do ukončenia vyšetrovania.

Bezpečnostní experti vlani varovali, že roklinu navštevuje príliš veľa turistov. Podľa stanice ORF boli mostíky a rebríky v rokline naposledy kontrolované v máji. Bärenschützklamm ročne navštívi zhruba 40.000 ľudí.