Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Počet obetí samovražedného útoku v mešite v Pakistane vzrástol na 36

Ranené pakistanské dieťa po piatkovom útoku v miestnej nemocnici v Chare, 16.9.2016. Foto: TASR AP

Atentátnik zaútočil počas modlitieb, kedy sa v mešite nachádzalo asi 200 ľudí. Medzi obeťami a zranenými sú podľa agentúry AP aj deti.

Islamabad 17. septembra (TASR) - Na 36 vzrástol počet obetí piatkového samovražedného bombového útoku v mešite na severozápade Pakistanu, informovali dnes tamojšie orgány. Uviedli, že v nemocniciach zomreli niektorí zo zranených.

Atentátnik zaútočil počas modlitieb, kedy sa v mešite nachádzalo asi 200 ľudí. Medzi obeťami a zranenými sú podľa agentúry AP aj deti.

Pôvodná bilancia hovorila o 24 mŕtvych a 28 zranených.

K útoku sa prihlásila separatistická sekcia Talibanu známa ako Džamá al-Ahrár. Uviedla, že útočila na členov provládnych milícií.

Podľa vládnych zdrojov sa atentát odohral v mešite v dedine Ambar na federálne spravovanom kmeňovom území Mohmand pri hraniciach s Afganistanom.

Oblasť, kde k útoku došlo, bola považovaná za baštu pakistanskej vetvy fundamentalistického hnutia Taliban. V roku 2014 sa tam však začala veľká operácia vládnych síl, pri ktorej bol zlikvidovaný veľký počet islamistov. Napriek tejto operácii však násilnosti v tejto časti Pakistanu neutíchajú, konštatovala agentúra AP.

2 20 žab