Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

AUTOBUS SA ZRÚTIL DO ROKLINY: Zahynulo 22 ľudí

Na snímke záchranár a dobrovoľníci odnášajú telo z miesta havárie autobusu v okrese Killa Saifulláh v provincii Balúčistan v stredu 8. júna 2022. Foto: TASR/AP

Rodinám obetí vyjadril sústrasť aj pakistanský prezident Árif Alví a ďalší vládni predstavitelia.

Islamabád 8. júna (TASR) - Pri nehode autobusu na juhozápade Pakistanu prišlo o život 22 ľudí vrátane žien a detí. Informovala o tom v stredu agentúra AP s odvolaním sa na miestne úrady.

K tragickej nehode došlo v utorok v provincii Balúčistan, keď sa autobus zrútil z úzkej horskej cesty do hlbokej rokliny.

Svedkovia nehody uviedli, že autobus začal zrýchľovať a následne dostal šmyk. Záchranárov na miesto nešťastia privolali obyvatelia blízkej obce. O život prišlo všetkých 22 ľudí, ktorí sa viezli v autobuse.

Príčina nehody zatiaľ nie je známa. Vyšetrovatelia majú podozrenie, že mohlo ísť o dôsledok technickej poruchy alebo zlyhania ľudského faktoru.

Rodinám obetí vyjadril sústrasť aj pakistanský prezident Árif Alví a ďalší vládni predstavitelia.

Smrteľné dopravné nehody sú v Pakistane pomerne časté, k čomu podľa AP prispieva zlý stav cestnej infraštruktúry, nedodržiavanie pravidiel cestnej premávky či nedostatočná údržba vozidiel.