Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Pri havárii lietadla v Pakistane zahynulo 97 ľudí, dvaja prežili

Na snímke dobrovoľníci hľadajú preživších na mieste pádu dopravného lietadla spoločnosti Pakistan International Airlines (PIA) v obývanej oblasti pri pakistanskom meste Karáči na juhu krajiny v piatok 22. mája 2020. Foto: TASR/AP

Lietadlo typu Airbus A320 štátnej leteckej spoločnosti Pakistan International Airlines (PIA), ktoré smerovalo do Karáči, sa zrútilo do obývanej oblasti tesne pred pristátím

Islamabad 23. mája (TASR) - Pri piatkovom páde dopravného lietadla v pakistanskom meste Karáči zahynulo 97 ľudí a dvaja prežili. Všetci cestujúci a členovia posádky boli spočítaní a telá odobraté z miesta havárie. Informovali o tom v sobotu miestne úrady, podľa ktorých bolo dosiaľ identifikovaných 19 obetí.

Agentúra AFP však poznamenala, že miestna nemocnica predtým hlásila prijatie tiel ľudí, ktorí sa v čase pádu lietadla nachádzali na zemi.



Lietadlo typu Airbus A320 štátnej leteckej spoločnosti Pakistan International Airlines (PIA), ktoré smerovalo do Karáči na juhu krajiny z výchopakistanského mesta Láhaur, sa zrútilo do obývanej oblasti tesne pred pristátím a pri páde poškodilo množstvo domov.

Pilot lietadla vyslal núdzový signál s tým, že došlo k zlyhaniu jedného z motorov, a pred haváriou uskutočnil dva alebo tri pokusy o pristátie.