Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Samovražedný atentátnik v Pakistane zabil najmenej desať policajtov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Policajtov, ktorí sa stali terčom útoku, vyslali do Sibí v provincii Balúčistán zabezpečovať minulotýždňové kultúrne slávnosti.

Islamabad 6. marca (TASR) - Najmenej desať pakistanských policajtov zahynulo a 12 ďalších sa zranilo pri tom, ako samovražedný atentátnik na motocykli vrazil do nákladného automobilu prevážajúceho policajtov v Sibí na juhozápade krajiny. Ide o jeden z najkrvavejších útokov na bezpečnostné zložky v Pakistane za uplynulé mesiace, informuje TASR s odvolaním sa na agentúru AP.

K útoku sa prihlásila nedávno sformovaná militantná skupina Tehrík-e-džihád. Neskôr sa k zodpovednosti prihlásila organizácia Islamský štát, podľa ktorej jej člen Abdul Rahman Pákistání na motocykli s výbušninami zabil alebo zranil celkovo 24 policajtov.

Policajtov, ktorí sa stali terčom útoku, vyslali do Sibí v provincii Balúčistán zabezpečovať minulotýždňové kultúrne slávnosti.

Na týchto slávnostiach vlani samovražedný atentátnik z Islamského štátu zaútočil na bezpečnostný konvoj prezidenta Árifa Alvího. Zahynulo pri tom päť členov bezpečnostných zložiek.