Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

Pakistanská vláda potvrdila, že zablokovala prístup na sociálnu sieť X

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Používatelia v Pakistane hlásili problémy s používaním siete X, predtým známej ako Twitter, od polovice februára, no tamojšia vláda sa k tomu dosiaľ nevyjadrovala.

Islamabad 17. apríla (TASR) - Pakistanské ministerstvo vnútra v stredu oficiálne potvrdilo, že vo februári zablokovalo prístup na sociálnu sieť X pre obavy o národnú bezpečnosť. Informuje o tom TASR na základe správy agentúry Reuters.

Používatelia v Pakistane hlásili problémy s používaním siete X, predtým známej ako Twitter, od polovice februára, no tamojšia vláda sa k tomu dosiaľ nevyjadrovala.

Pakistanské ministerstvo vnútra sa o zablokovaní sociálnej siete zmienilo v stredajšom písomnom podaní na súd. "Je veľmi vhodné spomenúť, že nedodržiavanie smerníc pakistanskej vlády zo strany Twitteru/X a neriešenie obáv týkajúcich sa zneužívania tejto platformy si vyžiadalo zavedenie zákazu," píše sa v liste, do ktorého nahliadla agentúra Reuters.

Islamabad tvrdí, že so svojimi obavami priamo konfrontoval sociálnu sieť X, ktorá neprejavila ochotu o ich vyriešenie.

Spoločnosť X, ktorú vlastní miliardár Elon Musk, sa k záležitosti bezprostredne nevyjadrila.

"Rozhodnutie zakázať Twitter/X v Pakistane bolo prijaté v záujme zachovania národnej bezpečnosti a udržania verejného poriadku," pokračovalo pakistanské ministerstvo vnútra. Dodalo, že tento krok prijalo po zvážení dôverných správ od pakistanských spravodajských a bezpečnostných služieb.

Pakistanský rezort vnútra tvrdí, že "nepriateľské elementy pôsobiace na Twitteri/X majú nekalé úmysly vytvoriť prostredie chaosu a nestability s cieľom destabilizovať krajinu a uvrhnúť ju do určitej formy anarchie".