Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Zahraničie

Pakistanské sily zatkli významného vodcu miestnych zločineckých gangov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Balúč bol v minulosti známy ako vodca zločineckých gangov v Lajárí - chudobnej štvrti Karáči, kde polovojenské sily v roku 2013 ukončili dlhoročné krvavé konflikty.

Islamabad 31. januára (TASR) - Pakistanským orgánom sa podarilo dolapiť významného vodcu tamojších zločineckých skupín, ktorý čelí obvineniam vo viac ako 50 prípadoch vrážd, únosov, vydierania, obchodovania so zbraňami a útokov na bezpečnostné sily. Dlhodobo hľadaného Uzajra Balúča zatkli v sobotu polovojenské jednotky na okraji mesta Karáči, informovala dnes agentúra DPA.

Balúč bol v minulosti známy ako vodca zločineckých gangov v Lajárí - chudobnej štvrti Karáči, kde polovojenské sily v roku 2013 ukončili dlhoročné krvavé konflikty. Bol taktiež považovaný za osobu spriaznenú s opozičnou Pakistanskou ľudovou stranou na čele s bývalým prezidentom Asifom Alím Zardárím.

Po úteku do zahraničia sa Balúč v roku 2014 objavil v emiráte Dubaj, kde ho vtedy síce zadržali, orgánom v Pakistane ho však nevydali. Spôsob, akým sa vrátil do vlasti, zatiaľ nie je jasný, uviedla vo svojej správe DPA.