Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Pakistanskí policajti zabili pri razii 11 militantov Islamského štátu

Ilustračné foto. Foto: TASR v AP

Balúčistán je aj dejiskom menšieho povstania separatistických skupín z etnika Balúčov, ktoré útočia proti robotníkom s nebalúčskym pôvodom.

Kvéta 31. augusta (TASR) – Pakistanské protiteroristické policajné jednotky podnikli v utorok pred svitaním raziu v úkryte extrémistickej organizácie Islamský štát v nepokojnej juhozápadnej provincii Balúčistán a vyvolali prestrelku, pri ktorej bolo zabitých 11 militantov. Oznámila to polícia, na ktorú sa odvolala tlačová agentúra AP.

Jednotky konali na základe spravodajských informácií. Raziu uskutočnili v okrese Mastúng, kde militanti IS nedávno zabili dvoch policajtov. Pri zásahu polícia zaistila vesty samovražedných bombových útočníkov, ručné granáty a útočné pušky.

Protiteroristický útvar neposkytol ďalšie podrobnosti o akcii a zatiaľ nie je známa ani štátna príslušnosť zabitých militantov.

Kvéta je hlavné mesto provincie Balúčistán, kde sa organizácia IS prihlásila k zodpovednosti za viacero útokov z posledných rokov. IS má regionálne odnože okrem iného aj v Pakistane a v susednom Afganistane.

Balúčistán je aj dejiskom menšieho povstania separatistických skupín z etnika Balúčov, ktoré útočia proti robotníkom s nebalúčskym pôvodom. Na rozdiel od IS však dosiaľ neútočili proti menšinovej šiitskej komunite.