Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. júl 2024Meniny má Božena
< sekcia Zahraničie

Pakistanský Taliban zaútočil na políciu, hlásia obete

Mínomet, ilustračné foto Foto: TASR

Na stanovište neďaleko severozápadnej pakistanskej provincie Chajbar Paštúnchwá zaútočila skupina desiatich až dvanástich ozbrojencov krátko po polnoci miestneho času.

Islamabad 1. októbra (TASR) - Ozbrojenci z pakistanskej odnože radikálneho hnutia Taliban zaútočili v nedeľu v skorých ranných hodinách na policajné stanovište v provincii Pandžáb na východe krajiny. Útok si v radoch polície vyžiadal najmenej jednu obeť a troch zranených, informovala agentúra AP.

Počas intenzívnej prestrelky, ktorá po príchode posíl nasledovala, zahynuli aj dvaja útočníci, uviedla pakistanská polícia.

Na stanovište neďaleko severozápadnej pakistanskej provincie Chajbar Paštúnchwá zaútočila skupina desiatich až dvanástich ozbrojencov krátko po polnoci miestneho času. Následná prestrelka trvala ďalšie štyri hodiny, spresnila polícia. Útočníci sa napokon stiahli a z miesta ušli, polícia však spustila pátraciu akciu s cieľom zadržať ich.

Pakistanský Taliban (Tekríke Tálibán Pákistán, TTP) je separátne zoskupenie, je však v spojenectve s afganským Talibanom, ktorý v Afganistane opätovne prevzal moc v auguste 2021 po stiahnutí síl USA a NATO z krajiny, pripomína AP. Tento návrat k moci posmelil aj pakistanský Taliban, ktorý často podniká útoky blízko hraníc s Afganistanom i inde v krajine.