Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Palermo zasiahli silné povodne, úrady hlásia dve obete

Zaplavená cesta počas povodní v sicílskom meste Palermo vo štvrtok 16. júla 2020. Povodne v sicílskom meste Palermo a jeho okolí, ktoré spôsobili silné dažde v noci zo stredy na štvrtok, si vyžiadali najmenej dva životy a viac ako 300 zásahov záchranných zložiek, informovala talianska agentúra ANSA. Foto: TASR/AP

Primátor Palerma Leoluca Orlando uviedol, že mesto v stredu zaznamenalo najvyšší úhrn zrážok v priebehu dvoch hodín v histórii meraní.

Palermo 16. júna (TASR) - Povodne v sicílskom meste Palermo a jeho okolí, ktoré spôsobili silné dažde v noci zo stredy na štvrtok, si vyžiadali najmenej dva životy a viac ako 300 zásahov záchranných zložiek, informovala talianska agentúra ANSA.

Dvaja ľudia sa utopili po tom, čo uviazli v aute. Dvojica sa pred dažďom chcela ukryť v tuneli, ktorý však zatopilo, uviedla portál Euroweeklynews.com

Úrady zatiaľ neevidujú nijakých nezvestných.

Primátor Palerma Leoluca Orlando uviedol, že mesto v stredu zaznamenalo najvyšší úhrn zrážok v priebehu dvoch hodín v histórii meraní. Podľa Orlanda sa rovnal zvyčajnému úhrnu za celý rok.

Záchranné zložky zasahovali na viac ako 300 miestach. Niektoré budovy museli hasiči evakuovať z dôvodu hroziaceho zrútenia. Na viacerých z nich boli zvonku viditeľné praskliny, na niektorých obyvatelia neboli schopní zavrieť vstupné dvere.

Mestské úrady uviedli, že pred nepriaznivým počasím nedostali dostatočné varovanie.