Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Zahraničie

Palestínčan zrazil v židovskej osade troch Izraelčanov

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

K incidentu prišlo v čase, kde v Predjordánsku rastie napätie.

Jeruzalem 6. augusta (TASR) - Traja Izraelčania utrpeli dnes zranenia po tom, ako do nich autom narazil palestínsky vodič, ktorého následne postrelili izraelskí vojaci. Incident sa odohral na severe Predjordánska v židovskej osade Šilo. Informovala o ňom agentúra AP s odvolaním sa na vyjadrenia izraelskej armády.

Stav troch zranených, ako aj palestínskeho útočníka izraelská armáda komentovať odmietla. Ašer Salmon z jeruzalemskej nemocnice však pre izraelskú televíznu stanicu Channel 2 uviedol, že dvaja zo zranených chodcov sú vo vážnom stave.

Miestne médiá publikovali fotografie prevráteného bieleho auta a zdravotníkov, ktorí ošetrujú ranených.

K incidentu prišlo v čase vzrastajúceho napätia v Predjordánsku, kde minulý piatok židovský osadník podpálil palestínsky dom, v ktorom zaživa zhorelo spiace batoľa a jeho traja príbuzní utrpeli zranenia. Či obe udalosti nejako súvisia, zrejmé nie je.

Izrael zároveň zažíva vlnu útokov takzvaných palestínskych "osamelých vlkov", ktorí páchajú násilie za pomoci vozidiel, nožov či strelných zbraní.

K smrteľnej nehode dnes došlo aj v pásme Gazy, kde pri výbuchu zabudnutej munície izraelskej armády, ktorá tam zostala po vojne z vlaňajšieho leta, zahynuli štyria Palestínčania z jednej rodiny a 13 ďalších ľudí utrpelo zranenia.