Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Izraelskí osadníci podpaľovali autá v Predjordánsku

Palestínčania skúmajú vozidlo, ktoré podpálili židovskí osadníci v dedine Majdal pri Nábuluse na Západnom brehu 22. novembra 2019. Izraelskí osadníci zaútočili cez noc v piatich palestínskych dedinách na okupovaných územiach Predjordánska, pričom podpálili autá a olivové stromy a zanechali graffiti na stenách domov. FOTO TASR/AP Foto: TASR

V Predjordánsku, ktoré Izrael obsadil vo vojne v roku 1967, žijú státisíce židovských osadníkov.

Ramalláh 22. novembra (TASR) - Palestínski predstavitelia v piatok oznámili, že izraelskí osadníci počas uplynulej noci zaútočili na päť dedín v okupovanom Predjordánsku, kde podpaľovali vozidlá a olivovníky a zanechali po sebe posprejované domy. Informovala o tom agentúra AP.

Hovorca palestínskeho guvernorátu Nábulus, Ghassán Daghlas, uviedol, že židovskí osadníci podpálili päť áut a posprejovali viac než 20 ďalších. Dedinčania zverejnili na sociálnych médiách fotografie škôd.

Izraelská polícia oznámila, že tieto správy vyšetruje a že danú oblasť navštívia policajné a armádne jednotky.

V Predjordánsku, ktoré Izrael obsadil vo vojne v roku 1967, žijú státisíce židovských osadníkov. Palestínčania si toto územie na pravom brehu rieky Jordán nárokujú ako súčasť svojho budúceho štátu, dodáva AP.