Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Zahraničie

Palestínčania zahynuli pri izraelskej operácii v Západnom Jordáne

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Vladimír Benko

Na Západnom brehu Jordánu bolo po 7. októbri, teda po bezprecedentných útokoch palestínskeho hnutia Hamas na Izrael, zabitých takmer 450 Palestínčanov.

Jeruzalem 20. apríla (TASR) - Najmenej dvaja Palestínčania zahynuli a ďalších sedem utrpelo strelné poranenia pri izraelskej vojenskej operácii v utečeneckom tábore Núr Šams v guvernoráte Túlkarm na palestínskom Západnom brehu Jordánu. V sobotu o tom informoval palestínsky zdravotnícky úrad. TASR prevzala informácie z tlačovej agentúry DPA.

Izraelské ozbrojené sily potvrdili, že operácia sa začala v piatok a pokračovala v sobotu. Uviedli, že vojaci zasahovali proti ozbrojeným odporcom, ktorí na nich predtým strieľali a zaútočili výbušninami.

Štyria vojaci izraelských ozbrojených síl utrpeli zranenia od ľahkých po mierne, dodala armáda.

Podľa palestínskych médií boli zabití štyria ďalší muži vrátane miestneho veliteľa Islamského džihádu. Zatiaľ nie sú úmrtia potvrdené, keďže izraelská armáda uzatvorila Núr Šams.

Mnoho Palestínčanov bolo zadržaných a na cestách, zdravotníckych zariadeniach a domoch hlásili značné škody.

Na Západnom brehu Jordánu bolo po 7. októbri, teda po bezprecedentných útokoch palestínskeho hnutia Hamas na Izrael, zabitých takmer 450 Palestínčanov. Uviedlo to palestínske ministerstvo zdravotníctva s tým, že väčšina zomrela pri operáciách izraelskej armády a ďalší pri útokoch na Izraelčanov.