Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Zahraničie

Palestínci z Gazy vypálili na Izrael dve rakety

Tieto incidenty ukazujú na trhliny v krehkom prímerí, ktoré sprostredkoval Egypt v úsilí zastaviť vzájomné raketové a vzdušné ostreľovanie medzi Izraelom a pásmom Gazy z minulého mesiaca.

Jeruzalem 8. apríla (TASR) - Militanti v Gaze vypálili dnes na Izrael dve rakety - deň po tom, čo izraelské nálety zranili v tejto pobrežnej oblasti dvoch Palestíncov.

Hovorkyňa polície židovského štátu Luba Samriová podľa agentúry AP uviedla, že rakety dopadli na otvorené územie pri hraniciach s pásmom Gazy, nikomu však nespôsobili zranenia.

Tieto incidenty ukazujú na trhliny v krehkom prímerí, ktoré sprostredkoval Egypt v úsilí zastaviť vzájomné raketové a vzdušné ostreľovanie medzi Izraelom a pásmom Gazy z minulého mesiaca, poznamenáva AP.

Militantné organizácie v Gaze často odpaľujú na územie Izraela rakety, ktoré však len málokedy niekoho zabijú. Existuje tu viacero malých frakcií, pričom prímerie, ktoré dosiahnu niektoré z nich, pre ostatné skupinky neznamená, že by ho mali tiež dodržovať.

Ďalšia takáto raketa dopadla vo štvrtok na mesto Eilat v južnom Izraeli neďaleko egyptských hraníc. Izrael tvrdí, že bola vypálená z Egypta.