Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Zahraničie

Palestínske úrady: Obetí izraelského zásahu v Džaníne je už 10

Palestínčania nesú telo militanta, ktorý prišiel o život počas útoku izraelskej armády v meste Džanínv okupovanom Predjordánsku v stredu 1. novembra 2023. Foto: TASR/AP

Palestínske úrady hlásili aj 20 zranených. Izraelská armáda potvrdila, že jej jednotky zasahujú v Džaníne, viac detailov však neposkytla.

Ramalláh 9. novembra (TASR) - Na desať stúpol počet obetí štvrtkovej razie izraelskej armády v meste Džanín v severnej časti okupovaného Západného brehu Jordánu. Uviedlo to palestínske ministerstvo zdravotníctva. TASR prevzala správu z agentúry AFP.

Palestínske úrady hlásili aj 20 zranených. Izraelská armáda potvrdila, že jej jednotky zasahujú v Džaníne, viac detailov však neposkytla.

Izrael okupuje Západný breh Jordánu (Predjordánsko) od Šesťdňovej vojny v roku 1967 a izraelské sily pravidelne vykonávajú razie na palestínskych územiach. Desiatky Palestínčanov zahynuli v uplynulých mesiacoch v meste Džanín, najmä v tamojšom husto zaľudnenom utečeneckom tábore, kde pôsobia aj militantné skupiny.

Od vypuknutia konfliktu medzi Izraelom a Hamasom v pásme Gazy zabili izraelskí vojaci alebo židovskí osadníci na západnom brehu Jordánu viac ako 170 Palestínčanov, tvrdia palestínske úrady.