Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Papagáj Pipi Dlhej pančuchy sa presťahoval do zoo v nemeckom Karlsruhe

Papagáj Douglas Foto: TASR/ww.facebook.sk

Papagáj Douglas stvárnil v roku 1970 Rosalindu v koprodukčnom nemecko-švédskom filme Pipi v krajine Taka Tuka. Do Nemecka pricestoval v utorok zo zoo v juhošvédskom Malmö



Karlsruhe 11. mája (TASR) - Papagáj Douglas, ktorý pred vyše 45 rokmi hral vo filme o Pipi Dlhej pančuche, sa udomácňuje v novom domove v zoologickej záhrade v nemeckom Karlsruhe. Povedal to dnes riaditeľ tamojšej zoo Matthias Reinschmidt.

"Všetko je v poriadku. Ihneď po príchode zjedol banán a začal rozprávať po švédsky," citovala riaditeľa agentúra DPA.

Papagáj Douglas stvárnil v roku 1970 Rosalindu v koprodukčnom nemecko-švédskom filme Pipi v krajine Taka Tuka, známom aj pod názvom Pipi na ostrove pirátov.

Do Nemecka pricestoval v utorok zo zoo v juhošvédskom Malmö, kde zvažovali jeho utratenie, pretože tamojšie úrady označili jeho klietku za primalú.

Riaditeľ švédskeho zoo Frank Madsen sa obrátil na verejnosť a dostal stovky ponúk z celého sveta na starostlivosť o starnúceho papagája.

V Karlsruhe strávi 49-ročný papagáj Douglas zvyšok svojho života s priateľkou Gojan vo veľkej vonkajšej voliére. Veľké druhy papagájov ara sa dožívajú v priemere okolo 50 rokov.