Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Pápež František odsúdil mafiu a úžerníkov, ktorí profitujú z pandémie

Pápež František drží palmovú ratolesť na predveľkonočnú Kvetnú nedeľu v prázdnej Bazilke sv. Petra vo Vatikáne v dôsledku preventívnych opatrení proti šíreniu nového koronavírusu v nedeľu 5. apríla 2020. Kvetnou nedeľou vstupujú kresťania do Veľkého či Svätého týždňa. Tento najstarší a najvýznamnejší sviatok kresťanského cirkevného roka, teda Veľkú noc, slávia v tomto roku v rovnakom termíne veriaci katolíckej, evanjelickej a gréckokatolíckej cirkvi. Foto: TASR/AP

O mafiánoch, veriteľoch a tých, čo požičiavajú peniaze, povedal: "Nech sa Boh dotkne ich sŕdc a zmení ich."

Vatikán 8. apríla (TASR) - Pápež František odsúdil v stredu mafiu a ľudí, ktorí zneužívajú pandémiu nového druhu koronavírusu na zarábanie peňazí. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

František otvoril rannú omšu modlitbou za to, aby "všetci ľudia, ktorí profitujú z potrieb ostatných a predávajú ich", zažili duchovný prerod.

Pápež venoval kázeň biblickému príbehu Judáša, ktorý zradil Ježiša - príbeh si kresťania pripomínajú tento týždeň, pred liturgickými službami počas Veľkonočných sviatkov na počesť Kristovej poslednej večere, ukrižovaniu a zmŕtvychvstaniu.

František v kázni uviedol, že každý má "v sebe malého Judáša", ktorý sa rozhoduje medzi vernosťou ostatným ľuďom, alebo vlastným záujmom. Pápež dodal: "Každý jeden z nás má schopnosť zradiť, predať ostatných, vybrať si vlastné záujmy".

O mafiánoch, veriteľoch a tých, čo požičiavajú peniaze, povedal: "Nech sa Boh dotkne ich sŕdc a zmení ich."

Talianski predstavitelia upozornili, že skupiny organizovaného zločinu prefíkane manévrujú tak, aby finančne ťažili z narušenia spoločenského a ekonomického života, keďže v celom Taliansku platí karanténa vynútená pandémiou nového typu koronavírusu (SARS-CoV-2).