Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Pápež František pre silnú nádchu zrušil plánovanú audienciu

Pápež František prednesie svoj prejav počas svojej týždennej generálnej audiencie v aule pápeža Pavla VI. vo Vatikáne v stredu 22. februára 2023. Foto: TASR/AP

Pápež v stredu počas bohoslužieb na Popolcovú stredu opakovane kašľal a nezapojil sa do tradičného sprievodu, ktorým sa v katolíckej cirkvi začína pôstne obdobie.

Vatikán 23. februára (TASR) - Pápež František zrušil plánovanú audienciu pre silnú nádchu, uviedol vo štvrtok Vatikán. TASR správu prezvala z agentúry AP.

František (86) sa vo štvrtok stretol s mladými pravoslávnymi kňazmi a mníchmi a členmi Spoločnosti Maxa Plancka, nemeckej vedeckej neziskovej organizácie, ktorá tento rok oslavuje 75. výročie založenia.

Pápež im počas stretnutia odovzdal kópiu svojho príhovoru a pre nádchu ho nečítal nahlas, spresnil Vatikán. Neskôr zrušil plánovanú audienciu s členmi talianskej pobočky mládežníckej organizácie YMCA (Young Men's Christian Association – kresťanské združenie mladých ľudí).

Pápež v stredu počas bohoslužieb na Popolcovú stredu opakovane kašľal a nezapojil sa do tradičného sprievodu, ktorým sa v katolíckej cirkvi začína pôstne obdobie, všíma si AP.

František, pápež argentínskeho pôvodu, v lete 2021 absolvoval operáciu, pri ktorej mu odstránili časť hrubého čreva, a v mladosti mu po prekonaní respiračnej infekcie odobrali časť pľúc. Pre bolesti kolena používa od vlaňajška aj invalidný vozík.