Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Pápež František pre zdravotné problémy možno odloží návštevu Libanonu

Na snímke pápež František požehnáva veriacim, ktorí sa zhromaždili na Námestí sv. Petra vo Vatikáne 8. mája 2022. Foto: TASR/AP

Pápež v marci prijal libanonského prezidenta Michela Aúna. Vyjadril pritom znepokojenie nad ekonomickou situáciou v krajine a prisľúbil, že Libanon navštívi.

Vatikán 9. mája (TASR) - Pápež František možno odloží júnovú návštevu Libanonu pre pretrvávajúce zdravotné problémy s kolenom. V pondelok to napísala vatikánska spravodajská stránka Il Sismografo citujúc libanonské médiá. TASR prevzala správu od agentúry APA.

O ceste hlavy katolíckej cirkvi do Libanonu napísal na začiatku apríla v príspevku na sociálnej sieti Twitter prezidentský úrad v Bejrúte. Vatikán ju doposiaľ oficiálne nepotvrdil. "Je to možnosť, ktorou sa zaoberáme," povedal na začiatku apríla hovorca Svätej stolice Matteo Bruni.

Františka trápia bolesti v pravom kolene už niekoľko mesiacov. Minulý týždeň sa na audiencii vo Vatikáne objavil prvýkrát na invalidnom vozíku.

Pápež v marci prijal libanonského prezidenta Michela Aúna. Vyjadril pritom znepokojenie nad ekonomickou situáciou v krajine a prisľúbil, že Libanon navštívi.

Libanon je domovom jednej z najväčších kresťanských komunít na Blízkom východe. Podľa libanonskej ústavy musí byť prezidentom kresťan a miesta vo vláde a parlamente sú taktiež rozdelené podľa náboženského kľúča. Od roku 2019 zápasí krajina s hospodárskou krízou, vplyvom ktorej sa ocitlo viac ako 80 percent obyvateľov v chudobe.