Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. júl 2024Meniny má Božena
< sekcia Zahraničie

Pápež František pricestoval do Marseille na dvojdňovú návštevu

Pápeža Františka víta francúzska premiérka Elisabeth Borneová, vľavo, keď prilieta na medzinárodné letisko Marseille v južnom Francúzsku na dvojdňovú návštevu v piatok 22. septembra 2023. Foto: TASR/AP

Marseille je na počesť pápežovej návštevy dekorované žltými a bielymi farbami symbolizujúcimi Vatikán.

Marseille 22. septembra (TASR) - Pápež František v piatok pricestoval do francúzskeho prístavného mesta Marseille na dvojdňovú návštevu. Očakáva sa, že vyzve európske krajiny na severnom pobreží Stredozemného mora, aby boli tolerantnejšie voči prichádzajúcim migrantom. TASR o tom informuje podľa agentúry AFP a AP.

Marseille je na počesť pápežovej návštevy dekorované žltými a bielymi farbami symbolizujúcimi Vatikán. František je prvým pápežom za uplynulých 500 rokov, ktorý navštívil toto prístavné mesto na juhu Francúzska.

V prvý deň cesty pápež navštívi aj pamätník venovaný námorníkom a migrantom, ktorí zahynuli na mori.

V sobotu, teda v druhý deň návštevy, sa stretne s francúzskymi biskupmi a potom aj so sociálne znevýhodnenými ľuďmi. Neskôr absolvuje rokovania s prezidentom Emmanuelom Macronom a večer odslúži omšu na futbalovom štadióne Stade Vélodrome, ktorý má kapacitu pre viac než 60.000 ľudí.