Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Pápež František prijal na súkromnej audiencii nemeckého prezidenta

Pápež František, nemecký prezident Frank Walter Steinmeier a jeho manželka Elke Büdenbenderová si vymieňajú dary počas súkromnej audiencie 9. októbra 2017 vo Vatikáne. Foto: TASR/AP

Ako informoval Steinmeier, pápež sa zaujímal i o dôsledky nemeckých parlamentných volieb, o výsledkoch ktorých bol detailne informovaný.

Vatikán 9. októbra (TASR) - Pápež František prijal dnes vo Vatikáne na súkromnej audiencii nemeckého spolkového prezidenta Franka-Waltera Steinmeiera.

Hlava katolíckej cirkvi využila túto príležitosť, aby vyzvala Nemecko na pokračovanie v angažovanosti v utečeneckej otázke. Súčasne vyjadrila rešpekt nad tým, ako sa spolková republika zhostila doteraz svojej zodpovednosti v problematike migrantov, informoval po audiencii nemecký prezident.

Podľa jeho slov pápež František vyjadril aj nádej, že sa Nemecko neodvráti od problému, ktorý nás bude sprevádzať.

Audiencia nemeckého prezidenta u pápeža trvala okolo hodiny.

Ako informoval Steinmeier, pápež sa zaujímal i o dôsledky nemeckých parlamentných volieb, o výsledkoch ktorých bol detailne informovaný. Zaujímali ho predovšetkým ich možné dopady na spolkovú republiku a svet.

Obe strany sa venovali aj jubilejnému roku reformácie s dôrazom na vzťahy katolíckej a evanjelickej cirkvi.

Posledným nemeckým prezidentom, ktorý absolvoval súkromnú audienciu u pápeža, bol Steinmeierov predchodca v úrade Joachim Gauck, ktorého v roku 2012 prijal predchodca súčasnej hlavy katolíckej cirkvi Benedikt XVI.

Pre Steinmeiera, ktorý je protestantom, to bolo vôbec prvé stretnutie s pápežom vo Vatikáne, kam nezavítal ani počas svojho pôsobenia vo funkcii nemeckého ministra zahraničných vecí.