Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Pápež František sa prvýkrát ukázal na verejnosti v rúšku

Na snímke pápež František. Foto: TASR/AP

Audiencia pre zhruba 500 ľudí sa v stredu uskutočnila na uzatvorenom nádvorí Apoštolského paláca vo Vatikáne, a nie na Námestí svätého Petra

Vatikán 9. septembra (TASR) - Pápež František prvýkrát predstúpil v rúšku pred veriacich na pravidelnej generálnej audiencii vo Vatikáne. Informovala o tom agentúra AFP.

Išlo v poradí o druhú generálnu audienciu od 26. februára, kedy boli z dôvodu pandémie koronavírusu na polroka prerušené. Prvá sa konala 2. septembra.

Audiencia pre zhruba 500 ľudí sa v stredu uskutočnila na uzatvorenom nádvorí Apoštolského paláca vo Vatikáne, a nie na Námestí svätého Petra.

Pápež sa vo svojom príhovore sústredil na sociálny a hospodársky dopad pandémie, ktorá podľa neho "nepozná hranice". Taktiež označil zdravie za "všeobecné dobro" a zopakoval, že akákoľvek budúca vakcína proti koronavírusu by mala byť dostupná pre všetky vrstvy obyvateľstva po celom svete.

Počas svojho vystúpenia na audiencii 83-ročný pápež František minimálne raz použil antibakteriálny gél. Nepodával si pritom ruky s dospelými ani nebozkával deti na čelo, ako má ináč vo zvyku.

Pápež údajne doteraz nenosil rúška, pretože mu ich nosenie sťažuje dýchanie, približuje AFP s odvolaním sa zdroj z pápežovho okolia.