Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Pápež František v Bahrajne znova žiadal o ukončenie špirály násilia

Pápež František zdraví veriacich z papamobilu počas príchodu bohoslužbu, ktorú celebroval na Národnom štadióne v meste ar-Rifá počas návštevy Bahrajnu v sobotu 5. novembra 2022. Foto: TASR/AP

Pápež nemenoval žiaden konkrétny konflikt. Pravidelne sa však modlí za obyvateľov Ukrajiny a odsudzuje násilie spôsobované ruskou agresiou v tejto krajine, píše DPA.

Manáma 5. novembra (TASR) – Pápež František v sobotu počas návštevy Bahrajnu kritizoval nedostatok ochoty urovnávať konflikty vo svete. TASR o tom informuje na základe správy agentúra DPA.

"Mier nemožno obnoviť, ak na zlé slovo odpovedáme ešte horším, ak po jednej facke nasleduje ďalšia," povedal pápež na omši na Národnom štadióne v meste ar-Rifá. Je podľa neho potrebné "pretrhnúť reťaz zla, prerušiť špirálu násilia" a prestať sa ľutovať.

František nemenoval žiaden konkrétny konflikt. Pravidelne sa však modlí za obyvateľov Ukrajiny a odsudzuje násilie spôsobované ruskou agresiou v tejto krajine, píše DPA.

Pápež sa počas štvordňového pobytu v Bahrajne, kam pricestoval pri príležitosti fóra o dialógu medzi náboženstvami, viackrát vyslovil kriticky o prebiehajúcich konfliktoch.

Na sobotňajšiu omšu prišlo viac než 28.000 veriacich a pútnikov z vyše 100 krajín, uviedli organizátori. František pred bohoslužbami prechádzal vo svojom papamobile po štadióne a zdravil sa s veriacimi.

V Bahrajne, moslimskom ostrovom štáte v Perzskom zálive s približne 1,5 milióna obyvateľov, žije podľa Vatikánu okolo 80.000 katolíkov. Mnohí sú migrujúcimi pracovníkmi z južnej Ázie, ktorí tam zarábajú na živobytie svojich rodín.

Popoludní má hlava katolíckej cirkvi na programe stretnutie s mladými ľuďmi v škole. Svoju návštevu Bahrajnu pápež František ukončí v nedeľu.