Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Pápež hovoril o mierovom riešení konfliktu Izraelu a Palestínčanmi

Na snímke pápež František vo Vatikáne 27. novembra 2022. Foto: TASR/AP

František ďalej pripomenul smrtiace bombové útoky v Jeruzaleme a potýčky na palestínskych územiach, ku ktorým došlo uplynulú stredu.

Rím 27. novembra (TASR) — Pápež František vyzval na prvú adventnú nedeľu po modlitbe Anjel Pána na ukončenie konfliktu medzi Izraelom a Palestínčanmi. TASR správu prevzala z agentúr DPA a APA.

"Násilie zabíja budúcnosť, ničí životy tých najmladších a oslabuje nádej na mier. Modlime sa za zosnulých, ich rodiny a ich matky," povedal pred pútnikmi a veriacimi zhromaždenými na Námestí svätého Petra vo Vatikáne.

František ďalej pripomenul smrtiace bombové útoky v Jeruzaleme a potýčky na palestínskych územiach, ku ktorým došlo uplynulú stredu.

"Dúfam, že izraelské a palestínske úrady začnú dialóg vo vzájomnej dôvere, bez ktorej sa na Blízkom východe nedá dospieť k mieru," povedal pápež.

Pápež spomenul aj hladomor umelo vyvolaný diktátorom Josifom Stalinom, ktorý na Ukrajine v rokoch 1932 - 1933 pripravil o život milióny ľudí.

Požiadal všetkých, aby vo svojich modlitbách pamätali na obyvateľov talianskeho ostrova Ischia, spamätávajúcich sa z prudkých dažďov, ktoré spôsobili záplavy a zosuvy pôdy. Tie si podľa najnovších správ vyžiadali najmenej štyri obete a niekoľko ľudí je nezvestných.