Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Pápež odkázal svetovým lídrom, že zbraňami konflikt nevyriešia

Na snímke z 23. marca 2022 pápež František požehnáva veriacich a pútnikov na konci svojej týždennej generálnej audiencie v Aule Pavla VI. vo Vatikáne. Foto: TASR/AP

Pápež František v piatok vykoná akt zasvätenia Ruska a Ukrajiny Nepoškvrnenému srdcu Panny Márie. Urobí tak na záver kajúcej pobožnosti v Bazilike sv. Petra.

Vatikán 23. marca (TASR) - Pápež František v stredu počas pravidelnej generálnej audiencie naliehal na predstaviteľov vlád, aby pochopili, že nákup a výroba zbraní konflikt na Ukrajine nevyriešia. TASR informuje na základe správy agentúry AP.

Pápež sa tiež modlil za obete ruskej invázie na Ukrajinu vrátane vojakov, ktorí padli v boji na oboch stranách. Povedal tiež, že jeho starý otec, ktorý bojoval v prvej svetovej vojne na severe Talianska, ho naučil nenávidieť vojnu vo všetkých jej podobách.

Pápež František v piatok vykoná akt zasvätenia Ruska a Ukrajiny Nepoškvrnenému srdcu Panny Márie. Urobí tak na záver kajúcej pobožnosti v Bazilike sv. Petra. Vatikán zverejnil v stredu preklady tejto modlitby v 30 jazykoch i list, ktorým pápež pozýva všetkých katolíckych biskupov na svete pripojiť sa k aktu zasvätenia.

Hlava katolíckej cirkvi navštívi 2. a 3. apríla Maltu. Počas 36. apoštolskej cesty sa stretne s obyvateľmi ostrova a utečencami, navštívi aj Jaskyňu svätého Pavla pri rovnomennej bazilike.