Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Pápež odsúdil útoky na trhoch v Štrasburgu a v brazílskej katedrále

Pápež František, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Pápež podľa zverejnených citátov osobitne myslel na profesionálov a dobrovoľníkov, ktorí po útoku v Štrasburgu pomáhali zraneným.

Vatikán/Štrasburg 12. decembra (TASR) - Pápež František dôrazne odsúdil utorňajší útok strelnou zbraňou pri vianočných trhoch v centre francúzskeho mesta Štrasburg, ktorého výsledkom sú dvaja mŕtvi, jedna osoba v stave mozgovej smrti a 12 zranených.

Najvyšší predstaviteľ katolíckej cirkvi v stredu v telegrame štrasburskému arcibiskupovi Lucovi Ravelovi uviedol, že správu o tejto udalosti prijal "so smútkom a znepokojením". Vyjadril zároveň súcit všetkým ľuďom, ktorých útok zasiahol, informovala tlačová agentúra AP.

Pápež podľa zverejnených citátov "osobitne myslel" na profesionálov a dobrovoľníkov, ktorí po útoku v Štrasburgu pomáhali zraneným.

Samostatný telegram poslal František hlave brazílskej arcidiecézy so sídlom v meste Campinas, kde ozbrojený muž zastrelil v utorok počas omše v katedrále štyroch ľudí a spáchal samovraždu. Táto udalosť Františka podľa vlastných slov "hlboko rozrušila".