Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Pápež odsúdil útok na nákupné centrum v ukrajinskom meste Kremenčuk

ápež František (vpravo) sedí počas omše na slávnosť svätých Petra a Pavla v Bazilike sv. Petra vo Vatikáne 29. júna 2022. Foto: TASR/AP

Modlím sa, aby sa táto šialená vojna mohla čoskoro skončiť, a znovu vyzývam na vytrvalé modlitby za mier, dodal najvyšší predstaviteľ katolíckej cirkvi.

Vatikán 29. júna (TASR) - Pápež František označil ruský raketový útok na nákupné centrum v ukrajinskom meste Kremenčuk za posledný zo série "barbarských útokov" proti Ukrajine. Informovala o tom agentúra Reuters.

"Každý deň nosím vo svojom srdci drahú a umučenú Ukrajinu, ktorá je naďalej bičovaná barbarskými útokmi ako bol ten, ktorý zasiahol obchodné centrum v Kremenčuku," povedal František v stredu pred davom veriacich na Námestí sv. Petra vo Vatikáne.

"Modlím sa, aby sa táto šialená vojna mohla čoskoro skončiť, a znovu vyzývam na vytrvalé modlitby za mier," dodal najvyšší predstaviteľ katolíckej cirkvi.

"Nech Pán otvorí cesty dialógu, ktoré ľudia buď nechcú alebo nedokážu nájsť. Nech nezanedbávajú pomoc ukrajinskému obyvateľstvu, ktoré tak veľmi trpí," pokračoval František.

Podľa Kyjeva pri pondelňajšom ruskom raketovom útoku na preplnené nákupné stredisko zahynulo najmenej 18 ľudí a približne ďalších 60 utrpelo zranenia. Ruské ministerstvo obrany tvrdí, že zasiahlo legitímny vojenský cieľ a že nákupné centrum nebolo využívané civilistami.