Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Pápež počas Veľkonočnej vigílie vyzval veriacich, aby nestrácali nádej

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Státisíce kresťanov každoročne na Veľkú noc cestujú do Ríma, aby sa zúčastnili na slávnostiach pri príležitosti najvýznamnejšieho kresťanského sviatku.

Rím 21. apríla (TASR) - Pápež František v sobotu počas Veľkonočnej vigílie vo Vatikáne vyzval veriacich, aby sa nepoddali nespokojnosti a beznádeji. Informovala o tom agentúra DPA.

Pápež na Bielu sobotu v Bazilike sv. Petra vo Vatikáne predsedal Veľkonočnej vigílii, ktorá pripomína čas medzi ukrižovaním Ježiša Krista na Veľký piatok a jeho vzkriesením na Veľkonočnú nedeľu.

"Keď začneme myslieť na to, že všetko sa vyvíja zlým smerom a veci už nemôžu byť horšie, vtedy strácame srdce a začíname veriť, že smrť je silnejšia ako život," povedal pápež veriacim, ktorých vyzval, aby sa nepoddali problémom, neupadli do hriechu a nenechali sa zastrašiť.

Na Veľkonočnú nedeľu bude pápež celebrovať slávnostnú omšu Zmŕtvychvstania Pána, po ktorej udelí požehnanie Mestu a svetu (Urbi et orbi) z centrálneho balkóna Baziliky sv. Petra.

Státisíce kresťanov každoročne na Veľkú noc cestujú do Ríma, aby sa zúčastnili na slávnostiach pri príležitosti najvýznamnejšieho kresťanského sviatku, pripomína DPA.

Tisícky ľudí z celého sveta takisto putujú do Jeruzalema, kde sa konajú omše v Bazilike Božieho hrobu. Tá stojí na mieste, kde bol Ježiš podľa tradície ukrižovaný, pochovaný a vstal z mŕtvych.