Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Pápež poďakoval Poliakom za pomoc ukrajinským obyvateľom

Na snímke vpravo pápež František, vľavo vedúci vatikánskeho protokolu monsignor Leonardo Sapienza počas pravidelnej generálnej audiencie v Aule Pavla VI. vo Vatikáne v stredu 2. marca 2022. Foto: TASR/AP

Boli ste prví, ktorí podporili Ukrajinu otvorením svojich hraníc, sŕdc a dverí svojich domovov pre Ukrajincov, ktorí utekajú pred vojnou, povedal v príhovore pápež.

Vatikán 2. marca (TASR) - Pápež František v stredu počas generálnej audiencie vo Vatikáne poďakoval poľským obyvateľom za ich štedrosť voči ľuďom utekajúcim pred vojnou na Ukrajine. TASR prevzala správu od internetového portálu Vatican News.

"Boli ste prví, ktorí podporili Ukrajinu otvorením svojich hraníc, sŕdc a dverí svojich domovov pre Ukrajincov, ktorí utekajú pred vojnou," povedal v príhovore pápež.

František dodal, že poľský ľud veľkodušne ponúka utečencom "všetko, čo potrebujú na dôstojný život, napriek dráme tohto okamihu," a udelil mu svoje požehnanie.

Počas audiencie František pri zmienke o ruskej invázii na Ukrajinu pripomenul, že dnešnú Popolcovú stredu vyhlásil za medzinárodný deň pôstu a modlitieb za mier.