Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Pápež sa nezúčastnil na krížovej ceste v Koloseu, šetril si zdravie

Osvetlený kríž pred začiatkom krížovej cesty pred rímskym Koloseom Foto: TASR/AP

Pápež František sa na krížovej ceste v Koloseu nezúčastnil ani vlani pre chladné počasie.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Vatikán 29. marca (TASR) - Pápež František sa v piatok nezúčastnil na krížovej ceste v rímskom Koloseu, aby si šetril zdravie pre ďalší program počas veľkonočných sviatkov, uviedol Vatikán. TASR o tom informuje podľa správ z agentúr AP a AFP.

Pápež mal pôvodne viesť večernú krížovú cestu, ktorá pripomína utrpenie a smrť Ježiša Krista. Vatikán však niekoľko minút pred jej začiatkom oznámil, že František ju bude sledovať zo svojej rezidencie vo Vatikáne, aby sa udržal v dobrom zdravotnom stave pred sobotňajšou veľkonočnou vigíliou a nedeľňajšou svätou omšou na Námestí svätého Petra.

František (87) mal poslednom období problémy s dýchacími cestami. V piatok popoludní však slávil vo vatikánskej Bazilike sv. Petra pamiatku Kristovho umučenia, píše agentúra DPA. Krížová cesta v Koloseu za začala o 21.15 h.

Pápež František sa na krížovej ceste v Koloseu nezúčastnil ani vlani pre chladné počasie. Krátko predtým ho prepustili z nemocnice po liečbe bronchitídy a zdravotnícki experti mu odporučili, aby sa na slávnosti nezúčastnil.