Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Pápež sa po polroku objavil na verejnej audiencii aj s veriacimi

Pápež František si dáva na hlavu klobúčik, ktorý mu podali účastníci počas pravidelnej generálnej audience na nádvorí San Damaso vo Vatikáne 12. mája 2021. Foto: TASR/AP

Pápež František pre koronavírusovú pandémiu prerušil vlani pravidelné týždenné verejné audiencie a svoje príhovory prednášal v priamom videoprenose z pápežskej knižnice v Apoštolskom paláci.

Vatikán 12. mája (TASR) - Pápež František sa v stredu prvýkrát po šiestich mesiacoch v rámci pravidelnej stredajšej generálnej audiencie opäť objavil v spoločnosti veriacich. Od novembra sa totiž generálne audiencie konali pre koronavírusovú pandémiu v jeho knižnici. Píše o tom agentúra AFP.

"Som šťastný, že sa už zase stretávame osobne, pretože vám hovorím - nie je pekné rozprávať pred kamerou," povedal František na nádvorí Apoštolského paláca vo Vatikáne, kde sa nachádzalo zhruba 300 ľudí, ktorí ho chceli pozdraviť. Ako uvádza AFP, prítomní veriaci mali na rozdiel od už zaočkovaného najvyššieho pontifika prekryté dýchacie cesty.

Pápež František pre koronavírusovú pandémiu prerušil vlani pravidelné týždenné verejné audiencie a svoje príhovory prednášal v priamom videoprenose z pápežskej knižnice v Apoštolskom paláci. Stredajšie verejné (generálne) audiencie na uzatvorenom nádvorí Apoštolského paláca s obmedzeným počtom veriacich vlani v septembri a októbri nakrátko obnovil. Neskôr ich však opäť prerušil.