Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Pápež sa vydal na prvú tohtoročnú zahraničnú návštevu, mieri do Afriky

Na snímke pápež František sa na invalidnom vozíku prepravuje na palubu lietadla pred odletom na návštevu Konžskej demokratickej republiky na letisku Leonarda da Vinciho v Ríme v Taliansku 31. januára 2023. Foto: TASR/AP

Očakáva sa, že k vrcholom cesty bude patriť omša, ktorá sa uskutoční na vojenskej leteckej základni v Kinshase, a pápežove stretnutia s obeťami násilností, utečencami a vnútorne vysídlenými osobami.

Rím 31. januára (TASR) - Pápež František sa v utorok z Ríma vydal na svoju prvú tohtoročnú zahraničnú cestu, ktorou je šesťdňová návšteva Konžskej demokratickej republiky (KDR) a Južného Sudánu.

Ako informovala agentúra DPA, prvou zastávkou pápežovej cesty je hlavné mesto KDR Kinshasa, kde zostane do piatku. Následne sa presunie do Juby - hlavného mesta Južného Sudánu. Návrat do Vatikánu je naplánovaný na nedeľu.

DPA pripomenula, že obe tieto africké krajiny sú postihnuté vojnovými konfliktmi, násilnosťami i prírodnými katastrofami. Pápež tam príde s posolstvom mieru a zmierenia, uviedol Vatikán.

Očakáva sa, že k vrcholom cesty bude patriť omša, ktorá sa uskutoční v stredu na vojenskej leteckej základni v Kinshase, a pápežove stretnutia s obeťami násilností, utečencami a vnútorne vysídlenými osobami.